– Daca esti implicat intr-un eveniment rutier trebuie sa stii ca polita RCA a autovehiculului vinovat va acoperi daunele produse celuilalt autovehicul. Asiguratorul celui vinovat va  despagubi si pagubele materiale rezultate, lipsa de folosinta a autovehiculului avariat, vatamarile corporale sau decesul eventualelor victime ale accidentului, daune morale si cheltuieli de judecata.

– Poti suna imediat la Infodaune.ro la 0722654182 si te vom ajuta sa urmezi pasii necesari abordarii corecte a situatiei ivite.

–   In cazul unui accident cu victime, suna urgent la 112, comunica evenimentul si asteapta sa ajunga Ambulanta si Politia. Incearca sa dai primul ajutor celor raniti si conserva. pe cat posibil locul accidentului. Identifica posibilii martori, roaga-i sa astepte venirea politiei sau incearca sa obtii datele lor de contact pentru o declaratie ulterioara. Daca este posibil nu schimbati locul autoturismelor implicate in accident.

–  Daca este un accident usor(in care sunt doar doua autovehicule tamponate), cadeti de acord asupra vinovatiei, completati formularul de constat amiabil, persoana vinovata de producerea accidentului va inmana pagubitului copie dupa polita RCA si dupa actele sale: permis de conducere, certificat de inmatriculare, carte de identitate, polita de asigurare, iar acesta din urma va merge la biroul asiguratorului si va deschide un dosar de dauna.

– In cazul, destul de des intalnit, in care cei doi nu sunt de acord in privinta vinovatiei sunati la 112 sau la Politie si asteptati sa vina un echipaj sa constate accidentul. Identificati posibilii martori si luati-le datele de contact.

– Daca cel vinovat paraseste locul accidentului ia-i numarul de inmatriculare, vezi daca a existat vreun martor ocular, apoi mergi la Politie si declara accidentul.

– Constatul amiabil nu este valabil daca au fost implicate mai mult de doua autovehicule. Daca au fost avariate alte bunuri ,cladiri sau  mai multe vehicule trebuie chemata Politia Rutiera.

–  Daca ai fost victima unui accident provocat de un autoturism inmatriculat in strainatate va trebui sa ne adresam Biroului Asiguratorilor Auto din Romania.

– In cazul in care cel vinovat nu are polita RCA vom face cererea de despagubire catre Fondul de Protectie a Victimelor Strazii.